WordPress-verkkosivujen ylläpito

Verkkosivujen rakentaminen

Toimivan sivun perusteet

WordPress-verkkosivujen ylläpito on tärkeä pitää hallussa, jotta sivustosi toimivat ongelmitta ja sujuvasti.

Vaikka sivusi olisi hyvin rakennettu, on hyvä käydä ajoittain tarkistamassa päivitykset ja sivun toimivuus.

Ongelmia saattaa esiintyä lisäosissa, välimuistissa, teemoissa, varmuuskopioissa, tai melkeinpä missä tahansa. Pitämällä sivustostasi huolta säännöllisesti varmistat että et menetä asiakkaita käyttökelvottomien sivujen takia.

Lisäosia ei kannata olla liikaa

Jokainen WordPress-sivu sisältää monia lisäosia, joilla voit laajentaa sivusi toiminnallisuutta ja helpottaa sen käyttöä sekä ylläpitoa.

On kuitenkin tärkeä muistaa, että mitä enemmän lisäosia asennat, sitä hitaammaksi ja sotkuisammaksi sivustosi muuttuu. 

Kun tulee tilanne jossa tarvitset jotain uutta ominaisuutta sivustollesi, kannattaa miettä pystytkö tekemään sen itse jo olemassa olevilla työkaluilla, vai löytyykö jokin lisäosa joka hoitaa homman helposti.

Jos tarvitset vain yhden ominaisuuden lisäosasta joka sisältää monta eri asiaa, kaikki ylijääneet ominaisuudet lisäosassa ovat silti käytössä ja hidastavat sivuasi. Tämä toistuu lisäosien määrän kasvaessa, joten on suositeltavaa valita lisäosa joka tekee juuri sen mitä tarvitsee, eikä mitään ylimääräistä.

Verkkosivujen hallinnointi
Verkkosivujen koodaaminen

Asennusohjelmat vai manuaalinen ylläpito?

Kun verkkosivua perustetaan, on monissa tapauksissa vaihtoehtona käyttää jotain automaattista ”one-click” asennusohjelmaa WordPressin asentamisessa.

Nämä asennusohjelmat myös hallinnoivat sivua asennuksen jälkeen, kuten asentavat päivityksiä sivulle ja ylläpitävät sen ominaisuuksia. Tämä saattaa kuitenkin jossain tapauksissa johtaa ongelmiin.

Jos osa WordPressin ominaisuuksista päivittyy automaattisesti ja toiset eivät, on todennäköistä että jossain vaiheessa sivustosi tulee kaatumaan ristiriitaisten versioiden takia.

Kaikista varmin tapa on päivittää WordPress omin käsin. Tämä kuitenkin vaatii sitä, että käyt silloin tällöin hallinnoimassa sivua. Jos haluat sen sijasta pitää automaattiset päivitykset käytössä, täytyy varmistaa että kaikki automaattiset päivitykset ovat päällä, eikä vain osa niistä.

Täten kaikissa ominaisuuksissa on uusin versio käytössä, ja toimintavarmuus säilyy eri lisäosien välillä.

Varmuutta varmuuskopioilla

Varmuuskopioita ei voi ikinä olla liikaa. Jos joskus sivusi hajoaa tai poistat vahingossa jotain tärkeää, oikein tehty varmuuskopio pelastaa tilanteen.

Jotkin palvelimet hoitavat varmuuskopioinnin automaattisesti, mutta on myös hyvä pitää omia varmuuskopioita tallessa.

WordPress-sivustoa käyttäessä tarvitset varmuuskopion palvelimen tiedostoista sekä tietokannasta.

Tämän tekemiseen voit käyttää esimerkiksi WordPress- tai CPanel-lisäosia jotka valmistavat varmuuskopiot napista painamalla. Voit myös itse käydä latamaassa tiedostot phpMyAdmin– ja FTP-hallintapaneelin kautta.

Pahan tilanteen tullessa voit palauttaa sivustosi aikaisempaan tilaan varmuuskopioiden avulla, ja estät tietojen häviämisen ongelmatilanteissa.

Tiedostojen tallennus

Ongelmia verkkosivujen kanssa?

Ota meihin yhteyttä, niin käymme sivustosi läpi ja varmistamme sen toimivuuden.

Ota yhteyttä

Varaa palaveri