Oikean Webhotellin valitseminen

Millainen on hyvä webhotelli?

Verkkosivun hostaus-palveluita on monenlaisia. Sopiva webhotelli on nopea, tukee valitsemaasi verkkosivualustaa sekä tarjoaa tarvittavat palvelut.

WordPress vaatii PHP-palvelimen, esimerkiksi Apache tai Nginx.

Webhotellien hallintapaneelissa on myös paljon eroja. Monipuolisemmat hallintavaihtoehdot helpottavat sivuston kanssa työskentelyä ja ylläpitoa. 

Jos hallintapaneelista ei löydy tarvittavia ominaisuuksia, manuaaliset toimenpiteet tai ongelmien korjaaminen saattaa olla hankalaa tai mahdotonta.

Täytyykö domain ja verkkosivut olla samassa paikassa?

Ei. Voit ostaa domainin yhdeltä palveluntarjoajalta, ja hostata verkkosivusi toisella palvelimella. On toki helpompaa pitää kaikki saman paketin alla, mutta lopulta sillä ei ole väliä.

Domainin DNS-nimipalvelimet pystyy ohjaamaan toiselle palvelimelle, joka mahdollistaa verkkosivujen hostaamisen missä tahansa.

.fi – domainin ylläpitohinta on kuitenkin sama lähes joka paikassa, joten on suositeltavaa valita palveluntarjoaja jolla on hyvä palvelupaketti, joka sopii tarpeisiisi.

Verkkosivujen hallinta

Miksi käyttää välimuistia?

Joka kerta kun vierailija käy sivustollasi, kaikki sisältö täytyy ladata sivulle uudelleen.  Tämä rasittaa palvelinta, ja on myös hidasta.

Staattisilla sivuilla tämä ei ole iso ongelma, mutta hallintajärjestelmät, kuten WordPress, generoivat sivun joka kerta dynaamisesti uudelleen. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen kuva, linkki, ja artikkeli haetaan tietokannasta ja asetellaan sivulle tarkoitetulla tavalla.

Oikein asennettu välimuisti mahdollistaa kerran ladattujen tietojen säilyttämisen palvelimella väliaikaisesti, jotta jo ladatut materiaalit voidaan näyttää useammalla kävijälle ilman, että ne täytyy joka kerta ladata uudelleen.

Tietyt palvelimet, kuten esimerkiksi LiteSpeed toimivat paremmin WordPressin kanssa kuin normaalit Apache-palvelimet. 

Verkkosivujen siirto ei ole rakettitiedettä

Jos ehdit rakentaa jo sivusi mutta valitsemasi palvelin ei toimikkaan nopeasti, tai johtaa muuten vain ongelmiin, domainin siirtoa ei kannata jättää tekemättä työn määrän takia. 

Siirtoa varten on olemassa paljon lisäosia jotka tekevät sen puolestasi, ja sen käsin tekeminenkään ei ole monimutkainen juttu.

Tarvittaessa meiltä saat myös apua verkkosivujen siirtoon.

Verkkosivujen koodaaminen

Ota yhteyttä

Varaa palaveri